Stichting Activiteiten Camping de Ruimte en Camping de Ruimte

Camping de Ruimte is in 1999 ontstaan en is gevestigd in het Reve-Abbertbos binnen de gemeente Dronten in Flevoland. Een bijzondere camping omdat deze opgezet is met als doel gezinnen waarbinnen een kind(eren) met een beperking aanwezig is, de mogelijkheid te bieden om te kunnen kamperen. Bijzonder omdat dit een nog niet bestaand concept was in 1999. De camping welke over 105 plaatsen beschikt, is volledig aangepast voor de bijzondere doelgroep. Voldoet aan de eisen die het ITS stelt hoewel dit wel onder druk staat.

Om deze camping te ondersteunen is er in 2007 een Stichting opgezet. De Stichting Activiteiten Camping de Ruimte staat voor het volgende:

De stichting heeft ten doel het bevorderen van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van mensen met een handicap en het bevorderen van de integratie, en al hetgeen met het vorenstaande in de meest ruime zin genomen verband houdt of daaraan bevorderlijk kan zijn. De Stichting tracht dit doel te bereiken door het (doen) organiseren van activiteiten, het ter beschikking stellen van aangepast (spel) materiaal en hulpmiddelen en al het overige dat het doel bevordert.

Daarnaast heeft de Stichting als doel subsidies en legaten te werven voor bijzondere investeringen ten behoeve van de doelgroep. Dit kunnen ook investeringen zijn in de voorzieningen die op het terrein van Camping de Ruimte zijn of worden gerealiseerd.

Ontvangen financiële middelen komen bij de Stichting terecht. De Stichting realiseert de voorzieningen en draagt na realisatie de uitgevoerde voorzieningen over aan Camping de Ruimte. Op deze wijze blijft de boekhouding van de Stichting en die van de Camping strikt gescheiden.

De bestuursleden ontvangen geen gage, er is geen personeel in dienst en er worden geen kosten gedeclareerd. 100 % van de ontvangen gelden worden gebruikt voor de doelgroep.

Mocht u geïnteresseerd zijn in onze Stichting of een donatie willen doen dan kan dat natuurlijk. Graag komen we met u in contact.

 

Steun ons financieel om ons douchegebouw coronaproef en nog beter te maken voor mensen met een beperking!!!

Reknr. NL52 RABO 0132819473

 

Stichting Activiteiten Camping de Ruimte

ruimte

Stobbeweg 23 - 8251 PX - Dronten

telefoon 0321-316442 - mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KVK 39097409 - Bankrekening: NL52 RABO 0132 8194 73