Reserveer nu

Recreatie/Buitenspeelactiviteiten 2020

Het leven wordt niet meer zoals het voor de Coronacrisis was. Deze heeft helaas gevolgen voor iedereen en zo ook voor de Recreatie op Camping de Ruimte.

Recreatie en onze visie samen betekent dat wij het heel belangrijk vinden dat alle kinderen samen kunnen spelen beperkt of niet beperkt. Zorgeloos kunnen genieten op de camping! Het recreatieteam paste daar heel goed bij.

In deze nieuwe tijd vinden wij het nog steeds belangrijk dat kinderen met elkaar spelen beperkt of niet beperkt maar dit moet wel op een verantwoorde/betaalbare wijze plaatsvinden, welke bij deze tijd past. (Groot)Ouders zullen een belangrijke rol hierbij gaan spelen om hun (klein)kinderen te begeleiden op de camping en tijdens de recreatieactiviteiten. Deze zal dan ook een andere vorm en naam krijgen. Buitenspeelactiviteiten!

De nieuwe 1,5 meter regel voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar zal in ieder geval het komende jaar en misschien ook wel de jaren erna invloed hebben op de vorm en inhoud van de buitenspeelactiviteiten.

Natuurlijk hebben wij nog steeds hele fijne speelplekken op onze ruim opgezette camping waar er sowieso heerlijk gespeeld kan worden. Er wordt wel van de ouders gevraagd dit te begeleiden. Er is ook een mooi Waterspeelbad . Helaas is deze op dit moment gesloten vanwege de maatregelen die opgelegd zijn vanuit de overheid. Deze gaat deze zomer nog open! Dat is voor de kinderen wel heerlijk!

Buitenspeelactiviteiten in de schoolvakanties  11 juli 2020 - 20 augustus 2020

Er zullen wekelijks buitenspeelactiviteiten plaatsvinden onder leiding van de activiteitenmedewerker(s). 

Deze activiteiten bestaan uit:

- Elke ochtend (10.30) worden de kinderen opgehaald met muziek om te gaan dansen. Een ritueel wat wij kunnen blijven doen omdat  de activiteit buiten plaatsvindt en er genoeg ruimte is om met gepaste afstand dit te doen. Ook hier worden de ouders gevraagd (van vooral de kleine kinderen) om hun kinderen hierbij te begeleiden.

- Twee middagen in de week zullen er actieve, sportieve activiteiten gedaan worden die uitgevoerd kunnen worden als gezin. Denk aan spoorzoeker of een puzzelroute enz..

- De andere twee middagen van de week zullen er sportieve buitenspelletjes worden georganiseerd door de activiteitenmedewerker(s).

- Daarnaast zullen wij, als het weer het toelaat op de zaterdagavonden kampvuur hebben en is er op de woensdagavonden Bingo voor de hele familie.

Bovenstaande betekent dat wij elke ochtend in de schoolvakantie buiten beginnen met muziek en dansen en dat wij 4 middagen in de week middagactiviteiten hebben. Ouders krijgen hierbij een grotere rol in het begeleiden van hun kind. Er zullen 1 of hoogstens 2 activiteitenwerkers aanwezig zijn.

Mocht het tegen die tijd zo zijn dat wij meer gezamenlijke groepsactiviteiten mogen organiseren van de overheid dan zullen wij dat zeker doen! Wij denken dan bijvoorbeeld aan ons jaarlijkse pannenkoekenfeest en luchtkussenfestijn!

 

 

Foto's