Reserveer nu

Een eindejaarsbericht van Stichting Activiteiten Camping de Ruimte 

De afgelopen twee jaar is de Stichting Activiteiten Camping de Ruimte weer nieuw leven ingeblazen. De vorige eigenaren van de camping maakte reeds gebruik van deze Stichting maar erg actief was de Stichting niet meer. Jean en Lineke wilde echter de Stichting weer nieuw leven inblazen en ze zijn op zoek gegaan naar een nieuw bestuur en hebben dat bestuur een pittige uitdaging meegegeven. De Stichting heeft als doel om camping de Ruimte op tal van onderdelen te ondersteunen. Via de Stichting worden financiële middelen aangevraagd bij fondsen voor bijvoorbeeld de jaarlijkse sportdagen die op de camping plaatsvinden. Hierbij worden kinderen van “normale” scholen gemixt met kinderen van “speciaal” onderwijs. Gezamenlijk trekken ze een dag op en leren ze op die manier anders te kijken naar kinderen met een beperking. Prachtige dagen die veel opleveren. We noemen dat met een mooi woord inclusie.

Ook is de Stichting betrokken bij het realiseren van speelgoed zoals de fietsen en karren die op de camping beschikbaar zijn. Deze worden intensief gebruikt en vragen om veel onderhoud en regelmatige vervanging. Vaak worden deze fietsen ons gratis aangeboden, waarvoor ontzettend veel dank, maar soms moet er gewoon iets gekocht worden. Dan gaat de Stichting op zoek naar financiële middelen om dat mogelijk te maken.

We zetten daar verschillende acties voor uit zoals bijvoorbeeld de appelboom. Bezoekers en gasten kunnen bij de receptie een appeltje kopen die we vervolgens in de boom op het terras hangen. Van deze opbrengst koopt de Stichting dan bijvoorbeeld weer speelgoed dat vervangen moet worden.

Zo hebben we middels deze appeltjes in twee jaar tijd bijna €1000,- opgehaald. Een prachtig resultaat! Daarnaast hebben we in 2019 van een campinggast een enorme gift mogen ontvangen van €1.250,-. Hiermee hebben we bijvoorbeeld een luchtkussenfestijn mogelijk kunnen maken.

In 2020 heeft de Stichting echter een enorme opgave gekregen. De opgave behelst het financieren van een nieuw sanitairgebouw. Een niet zo makkelijke opgave waar erg hard aan is getrokken. De huidige coronatijd heeft er echter voor gezorgd dat we niet zo snel aan de benodigde middelen kunnen komen. Het bedrijfsleven is vaak met zijn eigen overleven bezig en dat maakt het niet makkelijk om sponsoren te vinden.  Toch hebben we wel een aantal toezeggingen. Zo hebben we een storting mogen ontvangen van €21.000,- en een toezegging onder voorwaarden van €20.000,-. Enorme bedragen waar we erg blij mee zijn.  Ook zijn er een privé donaties binnen gekomen totaal €1460,-en een gift van Odd Fellows uit Dronten van €1000,- ten behoeve van het sanitairgebouw.

Zo ook een donatie van €700,- van een privé persoon behoeve van recreatie of zaken voor kinderen.

Met deze gift hebben we het speelbos een behoorlijke opknapbeurt kunnen geven. Hartelijk dank voor al deze giften!

Mooi dat we als Stichting zo ondersteund worden en we hopen natuurlijk dat dit nog lang zo mag zijn. Als Stichtingsbestuur ontvangen wij erg veel mooie en warme reacties op wat er allemaal mogelijk is en gebeurd op Camping de Ruimte. En dat is uiteindelijk waar we het allemaal voor doen. Invulling geven aan de inclusie en het genieten met en van elkaar!

We zijn nog lang niet op het eindpunt voor de financiering van het sanitairgebouw.  We zoeken nog een tonnetje. Mocht u ons een tip kunnen geven waar we dit kunnen vinden dan houden we ons van harte aanbevolen. Maar uiteraard niet alleen voor de grotere bedragen, ook alle kleine bedragen zijn van harte welkom en zullen goed besteed worden. 

We zien jullie komend seizoen graag weer terug op Camping de Ruimte.

 

Met een warme groet,

Bestuur Stichting activiteiten Camping de Ruimte

ruimte

Stobbeweg 23 - 8251 PX - Dronten

telefoon 0321-316442 - mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KVK 39097409 - Bankrekening: NL52 RABO 0132 8194 73

 

Terug naar het overzicht