Door de gevolgen van het Corona virus gaan de DOEDAGEN niet door!

15 juni 2020 > Buitengewone Doedagen 2020

Van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni 2020 vinden op Camping De Ruimte voor de vijftiende maal de Buitengewone Doedagen plaats. Door leerlingen met een beperking en leerlingen zonder een beperking samen in een team te plaatsen, en ze vervolgens de sportieve strijd aan te laten gaan met andere soortgelijke teams, leren kinderen op een speelse manier met elkaar om te gaan. De Buitengewone Doedagen worden financieel mogelijk gemaakt door de Johan Cruyff Foundation, Handicap.nl en de NSGK.

Dit jaar doen er leerlingen uit de volgende gemeenten mee:

  • Maandag 15 juni leerlingen uit Harderwijk en Kampen
  • Dinsdag 16 juni leerlingen uit Kampen en IJsselmuiden
  • Woensdag 17 juni leerlingen uit Harderwijk
  • Donderdag 18 juni leerlingen uit Lelystad en Dronten
  • Vrijdag 19 juni leerlingen uit Kampen en Harderwijk

Een Buitengewone Doedag!

Van 15 juni tot en met 19 juni nemen vier basisscholen voor regulier onderwijs en vijf scholen voor speciaal onderwijs deel aan de bijzondere Buitengewone Doedagen die gehouden wordt op Camping De Ruimte in het Reve-Abbert Bos in Dronten.

Leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs zullen in teams samen met leerlingen van het (voortgezet) speciaal onderwijs gedurende de dag drie onderdelen afleggen. De teams bestaan uit zo’n 6 tot 8 leerlingen (gemiddeld, vier uit het speciaal onderwijs en drie uit het basisonderwijs) en een docent of ouder als begeleider.

Door samen buitensportactiviteiten te doen leren kinderen spelenderwijs dat een beperking niet wil zeggen dat je niets kunt.

De activiteiten zijn o.a.:

  • Spelletjes parcours
  • Touwbrug parcours
  • Vlottenbouwen

Doel

Door kinderen met en zonder een beperking met elkaar te laten buitensporten, spelen en samenwerken leren ze elkaar beter kennen en komt er haast vanzelf een einde aan de vooroordelen die erover en weer bestaan. Doordat kinderen met een beperking vaak toch nog op speciaal onderwijs zitten, komen kinderen met en zonder een beperking elkaar in het dagelijkse leven haast niet meer tegen. Onbekend maakt onbemind. De Buitengewone Doedagen maken daaraan een einde.

Programma:

09.15 uur Ontvangst met drinken
Bekendmaking teamindeling
09.30 uur Start eerste activiteit
10.45 uur Pauze met drinken
11.00 uur Start tweede activiteit
12.15 uur Lunchpauze
12.45 uur Start derde activiteit
14.00 uur Limonade en iets lekkers
Daarna de prijsuitreiking
Op woensdag hebben we een afwijkend, korter programma.

Organisatie: Stichting Activiteiten Camping De Ruimte

De Buitengewone Doedagen worden georganiseerd door de stichting Activiteiten Camping De Ruimte. De Buitengewone Sportdagen worden gehouden op en rond Camping De Ruimte in het Reve-Abbert Bos in Dronten. De buitensportactiviteiten worden verzorgd door de stichting Foras! Zij zijn gespecialiseerd in buitensportactiviteiten voor mensen met een handicap.

 

Terug naar het overzicht